Tips när du ska investera dina pengar

Att ha sina pengar på ett vanligt sparkonto är inte ett bra sparsätt eftersom du får oerhört dålig ränta och avkastningen är minimal. Det innebär idag också att dina pengar blir mindre värda eftersom inflationen är högre än räntan man får av banken. Då undrar man såklart vilket som är det bästa sparalternativet som finns tillgängligt.

Aktier

Aktier är generellt sett en väldigt bra investering men om man kollar historiskt så har det nästan alltid gett bra avkastning. Problemet är att man inte vill träffa fel och det går att undvika till stor del. Man får helt enkelt genomföra en enklare analys av bolagen man ämnar att investera i. Ett bra tips är att hålla sig till de större listorna och inte spela med sina pengar på rena chansningar. Visst kan det gå även med mindre bolag men sannolikheten är ofta så liten och risken är väldigt, väldigt hög. Håll dig därför till stora välkända bolag med bra utdelning och gör även din egna analys av varje bolag innna du investerar.

Råvaror

Det finns många råvaror som kan vara en säker och bra investering. Exempelvis har utveckling på guld varit enormt gynnsam de senaste åren på grund av oroligheter i världen. Tror du att det kommer fortsätta vara oroligt i världen och pressade ekonomier kan guld eller silver vara en fortsatt väg och ha en bra utveckling. Det finns självklart även andra metaller och råvaror som kan vara minst lika bra. Några sådana att spana in lite extra kan vara olika former av spannmål.

Boende

Att investera sina pengar i sitt boende är och har varit en väldigt bra investering som har gett mycket bra avkastning på pengarna. I många fall har man lyckats bo helt gratis eftersom prisstegringen har varit så bra de senaste åren. Har du pengar att investera i ditt boende nu när räntorna dessutom är väldigt låga kan det vara ett väldigt bra alternativ. Prata med din bank och hör vad de säger om din ekonomi och bind lånen om du känner att du vill kunna kontrollera att du kan betala.

You may also like...