Samla dina lån och förbättra din privatekonomi

Har du smålån och krediter som kostar pengar varje månad? Du kan troligtvis skära ner på dessa kostnader ganska rejält genom att samla allt i ett nytt lån med lägre ränta. Det är väldigt vanligt att folk slänger pengar i sjön för att de betalar för mycket i ränta varje månad till banker, låneinstitut och kreditkortsföretagen.

Det du kan göra är att gå till din bank för att se om du kan få ett lån till bättre ränta. Ett annat alternativ är att gå till en låneförmedlare som hjälper dig jämföra flera olika banker och räntor och så presenterar de bästa erbjudandet för dig. Låneförmedling har blivit populärt i Sverige då vi blivit bekväma av oss och kanske har mindre tid att ägna åt att prata med flera olika banker när vi ska ta ett privatlån. Det fungerar på liknade sätt som andra tjänster vi köper – till exempel när vi ska köpa resor vänder vi oss ofta till en sajt på nätet som jämför olika flygbolag istället för att gå till varje enskilt flygbolag.

Exempel på hur mycket du kan spara på att samla dina lån:

– 150 000 kr i lån/krediter

– Genomsnittsränta på 17%

– Exempelränta på nytt lån: 4,65%).

Spara: 13 102 kr per år på att samla dina lån

Det är smart att låta bankerna konkurrera om att ge dig bäst ränta och lånevillkor, vilket du kan göra genom att jämföra lån via t.ex. en låneförmedlare.

You may also like...