Nu får 1,8 miljoner svenskar röda kuvertet

Nu landar de röda kuverten i brevlådan hos 1,8 miljoner privatanställda tjänstemän. Kuvertet från Collectum innehåller årsbesked om tjänstepensionen ITP. Den genomsnittliga pensionsspararen får enligt prognosen 7 700 kronor per månad i tjänstepension att lägga till den allmänna pensionen.

– Genom att lägga ihop tjänstepensionen i det röda kuvertet med den allmänna pensionen i det orange kuvertet får man en god bild av vad man har att leva på som pensionär, säger Tomas Carlsson, Collectums pensionsexpert.

Det röda kuvertet från Collectum skickas ut under mars och april och innehåller bland annat en prognos över den framtida tjänstepensionen och besked om hittills intjänad tjänstepension.

I genomsnitt får de privatanställda tjänstemännen 7 700 kronor per månad i tjänstepension att lägga till den allmänna pensionen. Högst genomsnittsprognos har pensionsspararna i Danderyd med 27 100 kronor. Lägst genomsnittsprognos har pensionsspararna i Överkalix med 3 100 kronor.

– Tjänstepensionen är en allt viktigare del av den framtida pensionen. Det viktigaste pensionstipset är därför att jobba hos en arbetsgivare som erbjuder tjänstepension, säger Tomas Carlsson.

I dag motsvarar den allmänna pensionen knappt hälften av den tidigare lönen i pension. Har du tjänstepension kan du i stället få upp till två tredjedelar av din lön när det är dags för pension.

You may also like...