Fördelarna med betalkort

Fler och fler företag väljer att använda betalkort för sina anställda. Även för privatpersoner finns det många fördelar med ett betalkort. Det är inte så dyrt att använda och man kan ha bra kontroll över alla utgifter. Ofta är det mycket lättare att använda kort för löpande utgifter, istället för att bära med sig kontanter.

Ett betalkort är ett kontokort som i princip liknar ett kreditkort, men med en liten skillnad. Man kan använda det hur mycket man vill under en viss period, ofta en månad. När räkningen sedan kommer måste man betala hela beloppet på en gång. Man har alltså inte möjligheten att betala tillbaka över tid, som ett kreditkort. I gengäld behöver man ofta inte betala några räntor, det räcker med att betala fakturan i tid.

När man använder ett betalkort som privat person är det viktigt att tänka på hur mycket man handlar för. Man måste ha pengarna när banken skickar faktura. Naturligtvis har man ganska lång tid på sig, räkningen kommer inte förrän månaden efter. Fakturans förfallodatum kan variera lite, men ofta har man god tid på sig att betala tillbaka. Det finns dock ingen möjlighet med delbetalningar.

För företag som har anställda som reser ofta är betalkort ett mycket bra val. Hotell, affärsluncher, bensin- det mesta kan betalas med ett kort. När det gäller bensin finns det ett speciellt betalkort som inte är knutet till en fysisk person, utan till ett fordon. Om man har olika chaufförer i en taxi, till exempel, så kan alla använda betalkortet för att fylla på bensin.

Många banker och kreditbolag erbjuder vissa tjänster som en bonus när man skaffar betalkort hos dem. En vanlig fördel är att man får en gratis reseförsäkring för hela familjen om man betalar resan med till exempel visa betalkortet. Man kan också få rabatt om man handlar i vissa affärer som har avtal med banken. Det kan bli en hel del pengar om man köper större varor, som frys eller tvättmaskin. En del ger rabatt om man hyr bil genom den firma de rekommenderar.

Betalkort är ett bra val, vare sig man är ute och reser eller sitter hemma och handlar på internet. Det är säkrare än att anv ända kontanter. Eftersom räkningen kommer månaden efter, är det även lättare att stoppa en betalning om man får fel vara eller något annat är fel. Det är ofta svårare att få pengarna tillbaka när man väl betalt. Med betalkort har man alltid pengar tillgängliga, i alla situationer.

You may also like...