Kreditkort trots betalningsanmärkning – Går det?

Det är många som undrar om det går att få ett kreditkort trots betalningsanmärkning, och efter att ha undersökt lite mer noggrant så verkar det som att det kan vara knepigt.

Om du sedan tidigare har dragit på dig en betalningsanmärkning och vill ha ett kreditkort så är det inga större problem att skaffa ett kreditkort förutsatt att du fick din betalningsanmärkning för mer än 3 år sedan, då den då är ute ur systemet (om du har betalat den).

Har du däremot dragit på dig en betalningsanmärkning inom de senaste 3 åren kan det bli lite svårare att skaffa ett kreditkort. Att tänka på är att du har mycket större möjligheter att skaffa ett kreditkort trots betalningsanmärkning om du har en fastighet som du på något sätt kan sätta i pant, har ett säkert jobb med stadig inkomst och är över 18 år.

De kreditkortsföretag som beviljar kreditkort trots betalningsanmärkning ger dig ofta en lägre kreditgräns för att minska risken för kreditkortsföretaget. Dessa kreditkortsföretag samarbetar ofta med ett kredit-upplysningsföretag som tar hänsyn till en rad olika faktorer förutom betalningsanmärkningar, den ansökandes ålder, inkomst, kapital och hur han/hon har skött sin ekonomi tidigare är faktorer som används i ett så kallat scoringsystem av kreditupplysningsföretaget innan ett kreditkort beviljas.
De flesta kreditkortsgivare skriver klart och tydligt i ansökningsprocessen att ett av kriterierna för att få ett kreditkort beviljat är just att du är fri från betalningsanmärkningar. Men vad ska man då göra om man har en anmärkning?
Ett sätt är att prova att ansöka ändå, då det är både snabbt och enkelt att ansöka om flesta kreditkort idag genom kreditkortsföretagens hemsidor. Om du inte vill ansöka innan du är helt säker på att du är kvalificerad så kan du också prova att ringa till respektive kreditkortsföretags kundtjänst och fråga, en betalningsanmärkning är inget att skämmas över. Denna mini artikel njuder tyvärr inte på någon konkret lösning för dig med betalningsanmärkningar men vi hoppas att den ändå har gett dig lite mer vägledning i frågan.

You may also like...